menu
06 november 2015

De 24 -(25) uurs Adventurerace van K & K

De 24 -(25) uurs Adventurerace van K & K
Kim en Kenny hebben 24 oktober voor het eerst samen meegedaan aan een adventurerace en dan gelijk ook nog eens een 24uurs, wat eigenlijk stiekem een 25uurs race was ivm het verzetten van de tijd.
Lees hier hun verslag..


Op zaterdag 24 oktober 2015 konden Kim Lammers en Kenny Kroeze zich vanaf 13.15 uur melden in Hengelo (Gld). Wij deden mee aan de 25 uur durende adventure race van Bronckhorst.Wij waren mooi op tijd in Hengelo. Wij melden ons om 13.45 uur bij de wedstrijd secretariaat. Wij moesten een aantal formulieren ondertekenen alvorens wij een tas met materialen kregen. Dit had te maken met de vrijwaring van risico van de race en een aantal onderdelen. Nadat wij ondertekend hadden kregen wij de tas. Hierin zaten 3 kaarten, 2 wedstrijdhesjes, en 2 nummers voor op de fietsen.

1


Nu konden wij ons klaar maken voor de race. De fietsen werden klaar gemaakt, de tassen ingepakt (tsja wat moet er nu allemaal mee) en de wedstrijdkleding werd aan getrokken. Gelukkig had Marco Kim nog de tip gegeven dat er tijdens de race in Bronckhorst een extra tas met eten klaar gezet kon worden. Hier maakten wij gretig gebruik van. Om 14.45 uur moesten wij ons melden voor de briefing. Hierin werden de belangrijkste zaken vermeld. Zodat wij om 15.00 uur konden starten. We kregen meteen een luchtfoto te zien waarin wij ons moesten opsplitsen. 1 persoon moest de knipkaart ophalen en de ander de coördinaten.  Kim ging voor de coördinaten en Kenny ging voor de knipkaart. Alle deelnemers zaten vol adrenaline waardoor het tempo meteen hoog lag.

Kim was eerder terug dan Kenny. Eenmaal bij elkaar gingen wij de coördinaten invullen. Hierin bleken wij de kaartcoördinaten verkeerd om in te hebben gevuld. Grrr snel omdraaien en invullen maar. Hierdoor waren wij wel ruim als laatste vertrokken. Er vielen in etappe 1 2 cp's  te halen. Wij kozen ervoor om meteen naar CP 2 te gaan om tijd in de halen. Wij hadden in onze achterhoofd ook etappe 4 zitten. Dit was kanoën. Sluitingstijd was om 18.00 uur. Na een poosje fietsen werden wij weer beter gemutst. Wij baalden van onze fout maar konden het nu toch niet meer herstellen. Wij fietsten meteen naar CP 2. Daar aangekomen stond er een post bij. Hij schrok dat wij al zo snel waren. En wat kregen wij bij CP 2? De helft van de coördinaten van de volgende etappe. Wat is dit dan? De andere coördinaten heb je bij CP 1 gekregen. Dit meen je niet? Wij wisten van niets. PFFFF dan maar weer terug. Nu moesten wij meteen vol aan de bak. Wat balen zeg. Een slechtere start kun jij jezelf niet wensen.  Gelukkig fietsten wij meteen goed naar CP 1. Maar we hadden nu wel erg veel tijd verloren. Dan maar 1 CP halen bij de volgende etappe. Dit was een loopetappe. Wij kwamen hier ruim als laatste aan. Wij gingen voor de dichtstbijzijnde CP want het was een loopetappe. En hierna hadden wij nog een fietsetappe richting de kano's. Op het moment dat wij wilden gaan lopen werden wij tegen gehouden. Je mag daar niet langs omdat dit een eigen weg is.  Nu moesten wij gokken. Wij moesten een CP halen, maar wilden niet te laat bij de kano's komen. Wij gokten op een andere CP die nu dichterbij lag. Hij lag wel midden in een bos zonder echte paden. De andere CP's lagen verder weg. En jawel hoor wij konden hem niet vinden. Weg wedstrijd voor je gevoel. Maar je moet nog 22 en half uur. Niet teveel aan denken slechter dan dit kan niet. Wij moesten weer snel op pad. Nu met een fietsetappe richting de kano's. Gelukkig hebben wij hier de CP's die wij wilden hebben snel en makkelijk kunnen vinden. Kenny zij al diesel K&K begint nu te lopen om toch maar weer richting het positieve gevoel te komen, anders wordt het wel heel erg zwaar.  Gelukkig waren wij op tijd bij de kano's.

Eenmaal in het water konden we nu eten en drinken en even bijkomen van wat er allemaal mis is gegaan. We zeiden tegen elkaar hier hebben wij van geleerd en nu gaan wij zoveel mogelijk CP's halen. Na ruim tweeënhalf  uur peddelen kwamen wij bij het volgende wisselpunt aan. Wij hadden alle CP's onderweg gevonden. Het was inmiddels pikkedonker. Gevoelsmatig was het gelukkig niet koud. Wij hadden echt geluk met het weer.

De volgende etappe was een loopetappe. De coördinaten stonden bij een boerderij in een schuur aan de muur. Kim en Kenny werkten goed samen om de coördinaten goed op de kaart te zetten en een route te bespreken. Wij kozen ervoor om van de 8 Cp's er 5 op te halen. Het was inmiddels al rond half negen dat wij op pad gingen. Wij moesten even inkomen om op een fijne looptempo voor ons allebei te komen. Dit hadden wij na de eerste CP gevonden. Daarna gingen wij gestaag door en vonden de CP's eenvoudig. Eenmaal teruggekomen bij de boerderij konden wij bonuspunten halen doormiddel van boogschieten. Kim schoot er 2 van de 3 raak. Dit was een prima score zo in het donker. Voor de gemiste pijl ging Kenny op zoek naar de ontbrekende bonuspunt in een akkerveld. Deze was makkelijk te vinden. In de tussentijd kon Kim voor de eerste keer even naar het toilet.De volgende etappe was weer een fietsetappe. Het was inmiddels fris geworden dus voordat wij op de fiets stapten eerst even wat extra kleding aan en een hapje eten. Tijdens de fietsetappe zouden wij per CP kijken hoe het ging. We gingen voortvarend van start en vonden in een rap tempo de CP's. We moesten richting Vorden. Steeds dichtbij Vorden begon Kim toch echt moe te worden. Bij de laatste CP voor de WP moest zij even een cafeïne en magnesium shot hebben. Even bijkomen. Uiteindelijk waren we bij het volgende wisselpunt aangekomen. Wij hadden hier toch bijna alle CP's opgehaald. Dit gaf weer vertrouwen voor de rest.

2


De volgende etappe was een step run etappe. Kenny voelde zich nog goed Kim had wel zin om te steppen. Wij hadden weer coördinaten gekregen. Wanneer wij alle CP's zouden ophalen moest er 35 km overbrugt worden. Even een overleg. Wij hadden de coördinaten ingetekend en besloten om er iets kleinere ronde van de maken. Wij gingen op pad en gingen er wilden vandoor. Kim was goed aan het steppen ondanks het mulle zand modder en heuvels. Kenny was lekker aan het lopen. Aan het eind van onze route werd Kenny een beetje moe. De tempo ging er wat uit en Kim moest zeeeer nodig naar het toilet. Veel sportvoeding eten is niet zo heel erg fijn voor de darmpjes.

Aangekomen bij de WP ging Kim naar het toilet. Kenny ging de nieuwe route bepalen. Er stond namelijk een run bike etappe op de planning. Er waren 3 CP's te halen. Wij gingen voor 1. Terwijl Kenny aan het wachten was begon hij het koud te krijgen. Een teken om te eten. Maar op dat moment moest hij niet denken aan eten. Ik heb nog wel een slow gel zegt Kim. Geef mij die dan maar. Eenmaal de gel ingenomen gingen wij weer op pad. Kim op de fiets en Kenny weer in de ren modus. Maar na een paar kilometer kreeg Kenny een dip. De gel was totaal verkeerd gevallen. Kim voelde zich daarentegen weer wat beter. Dan maar even wisselen. Wij wisten dat wij naar de startpunt gingen. Hier lag onze tas met lekkere eten (chips, cola etc). Wij wisselden nog een keer onderweg en Kenny begon zich weer beter te voelen. Wij vonden de CP makkelijk en gingen naar de volgende WP.Aangekomen bij de volgende WP mochten wij nog niet bij onze tas!! Wij hadden nog eerst een renetappe. Oei een mentale tegenvaller zo midden in de nacht. We kregen de coördinaten van 1CP daar aangekomen staan de volgende coördinaten. Alles lag in de omgeving van Hengelo. Een klein dorpje denk je dan dus kom maar op. Wij werden steeds van het ene uithoekje van het dorp naar het andere gestuurd. Dit kon je verwachten natuurlijk. Nadat wij er 4 hadden gevonden vonden wij het wel welletjes. Wij wilden naar onze tas met eten. We kregen van de organisatie nog een broodje knakworst. We hielden hier ook even een pauze van een half uur. Even bijkomen, lekker wat eten en dan weer op pad. Wat erg leuk was, was het feit dat de eerste personen van de 8 uur  durende race binnenkwamen. Zij moesten over 2 uur beginnen. En wie kwamen we tegen Nick en Andre. Wij mochten niet naar binnen. Dames wel om even naar het toilet te gaan maar mannen niet. Kim moest weer nodig naar het toilet. Dit duurde en duurde. Kenny mocht niet naar binnen om te kijken of alles goed was met Kim. Gelukkig kon Nick effe checken of alles goed was. Dit was gelukkig zo. Na een half uur gingen wij weer op pad. We hadden nu een fietsetappe richt een VP. Wederom overleg over de route. We moesten dwars door Doetinchem. Het begon weer licht te worden een paar aspecten die ervoor zorgen om extra scherp te blijven anders worden er weer fouten gemaakt. In Doetinchem was het druk met verkeer, stoplichten etc. Hierdoor misten wij een afslag. Uiteindelijk hadden we dit wel hersteld maar kostte toch weer extra energie. Kim had het op dit moment even zwaar. Kim wel blijven genieten van de omgeving. Samen hebben wij toch onze route kunnen vervolgen en waren wij mooi op tijd bij de VP.

3


Hier aangekomen kwamen wij aan bij een oude oven toren in Ulft. Wij konden voordat wij de toren moesten beklimmen ook nog BP's  halen. Dit was een loopetappe. Wij kozen ervoor om dit toch even te doen. Niet allemaal maar wel de dichtstbijzijnde. Wij waren toch mooi op tijd. Na het lopen moest er minimaal 1 persoon de toren beklimmen. Kenny ging dit doen. Op dat moment kon Kim mooi haar voeten behandelen want ze had blaren gekregen.  Na het beklimmen van de toren was het tijd voor de volgende etappe; namelijk kanoën. Wij waren allebei weer helemaal wakker en hadden er zin in. We moesten de Oude IJssel op een mooie rivier. Waarin wij ijsvogels, buizerd en andere mooie vogels tegenkwamen.  Maar wat was het een eind. Tegen de wind en stroming in. Uiteindelijk naar wederom ruim tweeënhalf uur peddelen waren wij er. Wij hadden alle CP's gevonden en maakten ons op voor de volgende etappe. We waren nu in Doetinchem. We moesten een oude gebouw beklimmen. Boven aangekomen kregen wij een aantal gebouwen toegewezen  waren CP's lagen.

Onder in het gebouw lagen de andere coördinaten van de renetappe. Het was inmiddels 12 uur. Wij gingen voor een paar CP's onze benen waren aardig moe. Fietsen gaat nu een keer makkelijker dan lopen. Zoals gezegd kozen wij ervoor om een paar CP's op te halen om vervolgens genoeg tijd te hebben voor de laatste etappe. Hierin vielen namelijk nog veel CP's te halen. Wij gingen op pad en vonden de CP redelijk eenvoudig. Ze waren makkelijk te vinden.

Vervolgens onze laatste etappe, een fietsetappe. We voelden ons goed en gingen op pad. Meteen bij de eerste CP zaten we even fout. Samen weer even op e kaart kijken. En toen zagen we waar we fout waren gegaan. Dit koste ons 5 minuten. Daarna vonden wij hem snel. De rest van de route ging vlekkeloos.  We vonden de CP makkelijk. Kim vond het even spannend of wij wel op tijd terug zouden zijn. Kenny had er vertrouwen in. Wat Kim eigenlijk bedoelde was dat zij weer naar het toilet moest.

Uiteindelijk hebben wij alle CP's in deze etappe gevonden en waren wij 15 minuten voor tijd binnen.

Yes wij hebben het gehaald een fijn moment. Wij konden ook wel trots zijn op elkaar. We hebben het toch maar mooi gedaan. Toen wij 2 dagen de uitslag zagen kwam toch even het grrrr gevoel naar boven. Wij waren nu 17e geworden en als wij toch 1 cp hadden gepakt in de 2e etappe waren wij 13e geworden. Uiteindelijk hebben wij een geweldige adventure gehad. En hebben wij ook zeker genoten van de hele wedstrijd.

4


 

 


Meer nieuws

Triambla 2015
13-09-2015
AR Hardenberg
25-06-2015
Actie verlengd!
29-05-2015
Ssssstt...
07-03-2015
Dinxperloop
21-12-2014
Afscheid Mevlit
07-12-2014
Tri-Ambla 2014
15-09-2014
Dag 1 bouwen!
03-06-2014
Wesepe
07-04-2014
Klusdag!
08-03-2014
Oproep!
16-02-2014
Nieuwe website
07-02-2014
Tri-Ambla 2013
21-09-2013
PAR2013
03-06-2013