menu
21 september 2013

Tri-Ambla 2013

Het verhaal van Hans:
Het was weer zover, de jaarlijkse Triathlon op het mooie Ameland. Had er weer zin in als een klein kind welke zijn eerste meters mocht fietsen op zijn nieuwe fiets. Klik op lees meer...

Samen met de leden van SURVIVALTEAM.nl pakje van rubber aangetrokken, hopende dat ik deze weer uit krijg na het zwemmen. Overweeg maar toch om een nieuwe te halen, twee stukken rubber is lastig uit te krijgen na het zwemmen.. Ook mijn zwembril ben ik een beetje zat, na elke zwempartij heb ik blauwe kringen om de ogen. ZOGGS schijnt de nieuwe hipe te zijn.. Máár nog steeds zin als een klein kind!

In het startvak snel naar voren gekropen als een rups. Geen zin in dat wachten na het startschot. Gelijk vooraan bij de snelle mannen was de planning. Wachtend op het startschot begon het lichaam te tintelen, gezonde spanning wordt dat ook wel genoemd.
PANG!!! Als een dolle liepen wij richting zee. Eerst met de blote voetjes over de scherpe steentjes en schelpen. Dan de drap in springen en als een zeehond richting de 1e boei. Zwemmen is al niet mijn ding, krijg ik verd*mme ook nog een paar klappen in mijn gezicht. Even werd mijn kookpunt bereikt toen iemand mij aan de benen naar achteren trok. ^@#%$ Maar ja, ik had er zin in. Dus gewoon even wezen afkoelen na dit akkefietje, niet zo lastig in het koude water van de branding..  Inmiddels de 2e boei voorbij, de haven is weer in zicht. Eindelijk eruit! Wij als dolle zeehonden werden weer naar rechts gestuurd, we mochten nog een rondje dobberen. Spetterende rit gegarandeerd. Na twee ronden zwemmen (1500m) op naar de ATB! Ohja, pakje rubber moest nog, deze ging gelukkig enigszins soepeltjes uit.

Voorgenomen om bij wissel de schoenen al aan trappers te hebben. Toch op laatste moment veranderd van tactiek, had geen zin om door de ganzenpoep te rennen. Schoenen aan, bril op, helm op, nummer oprapen, wetsuit opzij leggen, gáán op die ATB! Op de fiets gelijk een gel naar binnen gewerkt, hmmm lekker hoor. Het ging hard, eerst richting de molen van Nes. Snel door de bochten knallen, toen gleed gelijk mijn achterband al opzij. Oei, het engeltje op mijn linker schouder fluistert wat in mijn oor. Heb immers nog een weekje vakantie Austria op de planning. Hard doorblijven trappen, voorzichtig doen in de bochten werd het motto. Best handig zo'n lief wit mannetje. Inmiddels bij de molen, crossend langs het parc fermee, door het bos, richting eerste stuk strand. Naar beneden door het mulzand, fietsend het strand op. Het was zoeken naar het juiste spoor. Menigeen bleef bij het water, ik zag hard zand naast de duinen. Hoppa, als een malloot flink wat atleten kunnen inhalen over het strand. Of zou het de 29er zijn?
Inmiddels weer in de duinen. Richting de westkant van Ameland. Hier en daar wat singeltracks. Soms wachttijden door treintjes. Waar de mogelijkheid zich voordoet snel  er langs knallen. Even later ging Iemand mij voorbij, grr. Ik nam een gel, kreeg een energieboost. Ik zal die gozer niet uit het oog verliezen. Op mijn rechter schouder zat immers een rood mannetje met hoorntjes. Bijhouden die knaap!
Inmiddels waren we weer op het strand. Hier had ik zin in, voorgaande jaren met wind in de rug 40km/h over het harde strand terug knallen naar het strand van Nes. Eenmaal op het strand werd het zwaar, geen hard zand dit keer en de wind van voren. Jezus zeg, wát een kloten zand. Zachte drap, het zuigt het rubber van je velgen af. Geen snelheid dit keer, moed en doorzettingsvermogen was het credo. Had ook nog die gozer op de ATB in het vizier, "niet laten gaan!" Fluistert het rode mannetje.
Eindelijk het strand kunnen verlaten. Even ploegen door het mulzand en laatste stuk door de duinen richting parc ferme. Komt daar weer zo'n traag treintje in mijn vizier(met alle respect). Het zál toch niet, ook nog singeltrack. Eindelijk een korte mogelijkheid om in te halen, alle kracht bij elkaar om er langs te knallen. Kreeg toch ruimte te kort. Dit keer won het rode mannetje van het engeltje, ben er naast gebleven, drukkend,  duwend en schreeuwend naar voren gefietst. Er werd geloof ik gezwaaid en gevloekt, ik reageerde niet onder het motto, ben DOOF. Nog een klein stuk door het bos, langs de vijvers richting parc ferme. Fietsschoenen alvast uit, na 36km spring ik de fiets af rennend naar mijn schoenen. Fiets in het rek, schoenen aangetrokken, gelletje mee en gáán met die banaan.

Zag wat in mijn ooghoek terwijl ik het parc ferme verliet. Paar zwaaiende Groningers en Dokkumers, oftewel de Friezen, "zet hem op!!" Ik draaide me om en schreeuwde terug, liep vervolgens bijna de hekken in. Aanmoediging, daar kan geen doping tegenop! Kreeg zin in het rennen.
Over graspaden, schelpenpaden, bospaden richting het strand mijn tempo hoog kunnen houden. Door de duinen ploeterend door het mulzand het strand op. De vaart zat er goed in. Verderop het strand aanmoediging van fam. Haselbekke, Sans en de Rikkeringetjes. Beetje snelheid er bovenop en richting de duinen. Na de duinen weer door het bos richting de molen. Op een gegeven moment ging er een motor voor mij rijden. Alle mensen aan de kant juichten mij toe, jees wat een boost kreeg ik ineens! Zie ik er zo stoer uit in mijn strakke pakkie van Sans/Pelipal? Terug bij de molen bleek de nr.1 van de wedstrijd vlak achter mij te lopen? Toch ging ik er sneller van lopen! Heb me tenminste niet een extra ronde laten inhalen.
Bij de molen vinger omhoog bij de schreeuwende Friezen en opmaken voor de tweede ronde rennen. Laatste slok van mijn gel ingenomen. Ik voelde hoe de energie van de gel mijn lijf op stelten zette. Alsof de man met de hamer mij juist een knal van achteren verder het veld in sloeg. Kon het hardlooptempo boven verwachting goed volhouden. Zou het de gelletjes zijn, de carboloader, of mijn nieuwe schoenen? Nog 1,5km richting finish. Haal op dit moment mijn lieve Lyan in, die doet de M. "Kom op!" Tik op haar billen en in een sprint richting de molen na 12km crosslopen.

Na 3:00:51 FINISH Tri-Ambla 2013! 33e plek OAK.  KAPOT maar TROTS !

Organisatie bedankt en tot volgend jaar. Aanwezige leden SURVIVALTEAM.nl bedankt voor de gezelligheid.

Op naar een welverdiend weekje Austria.

Groeten Hans

 

 


Meer nieuws

Triambla 2015
13-09-2015
AR Hardenberg
25-06-2015
Actie verlengd!
29-05-2015
Ssssstt...
07-03-2015
Dinxperloop
21-12-2014
Afscheid Mevlit
07-12-2014
Tri-Ambla 2014
15-09-2014
Dag 1 bouwen!
03-06-2014
Wesepe
07-04-2014
Klusdag!
08-03-2014
Oproep!
16-02-2014
Nieuwe website
07-02-2014
Tri-Ambla 2013
21-09-2013
PAR2013
03-06-2013