menu
25 juni 2015

AR Hardenberg

AR Hardenberg.

13 Juni reden Kenny en ik samen naar een camping in Diffelen, vlakbij Hardenberg. Kenny en ik raceten voor het eerst samen. Het is Kenny zijn eerste echte adventurerace, naast de Goldrush.

Dank aan sponsoren Pelipal, Sans, Fyon en Inno Feet

Start was om 09:00. Massa start richting een sloot, daar letterlijk met de hakken over de sloot om een flesje uit het water te pakken. Hierin zaten de eerste coŲrdinaten van de 1e etappe. Alle CP's van de race moesten zelf ingetekend worden. Hier houd ik wel van! Dit můet gewoon een onderdeel blijven van adventureracen. De eerste etappe was een korte hardloopetappe. Een mooie route door een leuk stuk bos. Na deze etappe kregen we de nieuwe coŲrdinaten voor een MTB etappe. We begonnen als 2e aan deze etappe met een aantal minuten achterstand op team Dutch Adventure, Wodi en Henk.

Ook deze etappe was een leuke route. We kregen echter wel schade aan mijn fiets. Onderweg over een veerooster bleef mijn voorwiel ergens haken. Vervolgens vloog ik over de kop met fiets en al. Met als resultaat een enorm krom voorwiel, ook het achterwiel moest er aan geloven. En de achterderailleur pad was krom gebogen. Niet te lang naar kijken zei Kenny, het is nu gebeurd. We kunnen nog fietsen en vervolgen onze weg. Hopen dat de fiets het volhoudt. Hierdoor kwam team Salomon ons op de hielen. Verderop kwam wij ook Henk en Wodi tegemoet. Geen idee waar ze naar toe gingen..? Wij moesten in ieder geval de andere kant op.

Aangekomen op het 1e wisselpunt begonnen we als eerste aan een kort looprondje. Snel een paar goed verstopte CP's opgehaald. Daarna weer snel verder op de MTB richting het 2e wisselpunt. Verderop in een bos hebben Kenny en ik even samen overlegd welke route het beste aan te houden is om verschillende CP's te gaan halen. Kort overleg, we voelden elkaar goed aan en vervolgden weer onze weg. Na deze route kwamen we aan bij het 2e wisselpunt. Hier begonnen we aan een stepronde. Kenny attendeerde mij erop dat we al een hele poos op de 1e plek in de race staan! Haha, ik liet me niet gek maken. Weet al donders goed uit ervaring dat je eerst maar de race moet uitrijden. Ik moet wel zeggen dat het erg goed gaat. We maakten geen fouten, intekenen ging erg vlot en de wissels gingen erg snel. Houden zo en we zien wel waar het schip strand.

Het steppen was ook een leuke ronde. Onderweg was ook een informatiepunt. Van hieruit moesten we kompas schieten om een CP te vinden. Verderop de stepronde kwamen we bij de kano's. Een leuk stuk in de wind zitten stoempen naar de CP's. De eerste CP van het kanovaren hing niet aan het touwtje. Eenmaal op de terugweg kwamen we de andere teams van de race tegen. †Zei vertelden ons deze wel gevonden te hebben en dat deze nu wel aan het touwtje hangt. Deze daarom alsnog even geknepen in de knipkaart. Na het kanovaren stepten we terug naar de parkeerplaats. Daar op de MTB nog een paar laatste CP's ophalen. Aangekomen bij een 'scharnier' CP konden we deze na lang zoeken niet vinden. Snel controle op de kaart met de coŲrdinaten erbij. Toen bleek wat we hem 5mm te hoog hadden ingetekend op de kaart.† We zaten 125m te ver van het punt af. Dit heeft ons helaas veel tijd gekost. Eenmaal bij de CP aangekomen zaten we ineens tussenin de andere teams waarop we een mooi voorsprong hadden. Tja, dat hoort erbij. Niet zeuren, nu is het een wedstrijd! Het is weer een strijd met Dutch Adventure en Salomon. Rustig blijven met de CP's zoeken fietsten we richting het start/finish terrein.

Nu volgde nog een laatste hardloop etappe. Deze ging ook vlot, we kwamen zij aan zij met team Dutch Adventure richting de finish. Een laatste eindsprint en we kwamen†als eerste over de finish! YES! Echter de organisatie vertelde ons dat we nog 2 bonusetappes konden gaan doen. Of eerst fietsen, of een hardloop etappe. We kozen maar voor het fietsen aangezien we flink diep zijn gegaan met die laatste sprint. Nu kreeg Kenny echter een behoorlijk dip. Aangezien we dachten er bijna te waren had hij niet meer gegeten. Flinke hongerklop was het gevolg. We moesten even rustig naar de BP gaan fietsen en Kenny kon zo wat brandstof naar binnen werken.

Nu nog de laatste bonus etappe. Kenny ging bij Hans aan het elastiek om zo hopelijk nog de 1e plek terug te kunnen pakken. Het mocht niet baten. We kwamen als 2e binnen bij de finish! Ook niet slecht! Hier kwamen we er achter een flinke domper te hebben gemaakt. We bleken verkeerd gelezen te hebben bij de laatste officiŽle loopetappe. Er zouden 2 BP's hangen vanuit een bepaald punt waar we kompas moesten schieten. We hadden er maar 1 opgehaald. Daarom zij we alsnog lopend die ene BP gaan ophalen. Ik wil wel alle punten binnen hebben. Hierdoor dus niet meer op het podium kunnen eindigen. Als troostprijs zijn we nog wel 2e bij de mannen geworden. Ach, zoals Kenny al zei. " Zou niet goed zijn om op mijn eerste officiŽle adventurerace te winnen." We hebben gewoonweg een fantastische dag beleefd met elkaar! Op naar een volgende race.

PS: de foto is verkeerd gegaan bij de prijsuitreiking. Maar staat wel goed moet ik zeggen!Kenny, bedankt voor de sportieve dag en prestatie.Hans, - SURVIVALTEAM.nl -

 

 


Meer nieuws

Triambla 2015
13-09-2015
AR Hardenberg
25-06-2015
Actie verlengd!
29-05-2015
Ssssstt...
07-03-2015
Dinxperloop
21-12-2014
Afscheid Mevlit
07-12-2014
Tri-Ambla 2014
15-09-2014
Dag 1 bouwen!
03-06-2014
Wesepe
07-04-2014
Klusdag!
08-03-2014
Oproep!
16-02-2014
Nieuwe website
07-02-2014
Tri-Ambla 2013
21-09-2013
PAR2013
03-06-2013