menu
09 oktober 2013

X-bionic Veluwe Classic 2013, 16-uurs Adventurerace

Na een goede 8-uurs Adventurerace in Vollenhove, gaan wij ook de uitdaging aan om even het 'dubbele' te doen rondom Wageningen. 16 Uur buiten spelen met Rick.

Op vrijdagavond rond 22:00 was de materiaal check en briefing. Samen knoop doorgehakt wat we wel en niet meenemen in de rugzak. We moeten al dat gewicht immers 16 uur lang op onze nek dragen. Hier een gelletje erin, daar een broekje eruit. Bij de briefing nog wat belangrijke zaken besproken. Om 24:00 proberen te tukken in de sporthal. 03:30 Wekronde om ons klaar te maken voor de start van de Veluwe Classic 2013!

04:00 START!
Met 80 man renden wij als een stel op hol geslagen beesten het duister tegemoet. De race begon met een kleine proloog. Hardlopend over 2km een 6-tal CP's ophalen zonder hulpmiddelen. De CP's konden afgelezen worden van een kaart welke op de muur geplakt zaten. Puur door de kaart op je in te nemen kan je de CP's vinden. Dit ging zonder problemen, ondanks het gewoon donker is!

Na de proloog kregen we de coŲrdinaten voor de 1e†MTB etappe. Snel op de fiets en we gingen vol goede moed onze 16uurs in. Na een paar km fietsen konden we een CP al niet vinden! Toch iemand betrapt in de bosjes, snel geknipt en gaan. Vervolgens maakte ik een stomme navigatiefout. In plaats van naar zuid reden we naar Oost. Damn. Hierdoor veel kostbare tijd verloren. Ach ja, we hadden er nog steeds zin in! We genoten van het feit midden in de nacht te fietsen. We kwamen zelfs slapende schapen tegen op een dijk. Dat zullen er niet veel meegemaakt hebben!
Na een uur fietsen kwamen we aan bij het eerste wisselpunt. Hier konden wij de kano instappen. Midden in de nacht over het water dobberen geeft wel een bijzondere beleving. Tijdens het kanovaren kwam de zon op. Doordat wij met fietsen tijd verloren hadden hebben wij 2 CP's moeten laten liggen met kanovaren. Er was om 09:30 immers een deadline. Echter hadden we 08:30 in ons hoofd? F*ck, weer niet opgelet. Achteraf hadden wij wel makkelijk alle CP's kunnen halen met kanovaren. Tja? Zal het de korte nacht geweest zijn?
Snel weer met de kano aan wal. Even een klein klimparcours rond, wat CP's ophalen m.b.v. een blinde kaart met kompas schieten. De bonus kano etappe hebben we overgeslagen i.v.m. de deadline. Snel op de bike richting het volgende wisselpunt! Ondanks de foutjes hadden we nog steeds lol. Verderop even rusten op een pontje en we konden ons opmaken voor de volgende discipline.
Run-bike. We dienden een bolletje-pijltje route af te leggen. De rode bolide van Rick werd onze rustfiets. Nou ja, rust? De route was prachtig met flink wat klim meters erin. Met mijn lang poten op Rick zijn kleine fiets was het de bovenbenen opblazen! De route ging geheel foutloos. Na een uurtje kwamen we aan bij het volgende wisselpunt. De fiets konden we laten staan.
We kregen een prachtige oriŽntatierun voorgeschoteld. Een km of 13 door de bossen en over de heidevelden genoten we van de prachtige Veluwe. Goed eten en drinken was wel van groot belang.
Eenmaal terug bij de fiets dienden wij weer run-bike te doen, ook met de bolletje-pijltje. Dit werd al wat zwaarder. We hadden al flink wat gelopen, konden we weer gaan rennen. Na de Run-bike waren we weer terug bij het wisselpunt. Hier kon ik gelukkig weer op mijn eigen vertrouwde 29er! Nu kregen we 35 prachtige kilometers te verwerken. Eerst nog een stuk bolletje-pijltje, vervolgens weer via coŲrdinaten met de kaart.
Na een km of 20 begon Rick wat zuur te kijken. "Gaat het nog?" vraag ik Rick bemoedigend op de bike. "Nee, de knollen raken op." Rick had het zwaar. We pasten ons tempo aan door wat rustiger te gaan fietsen naar het wisselpunt. We liepen immers voor op schema, we waren de streeftijden ruim voor. Eenmaal bij het wisselpunt stortte Rick even in elkaar. Zo lang sporten is natuurlijk geen kattenpis. Ik tekende vast de volgende coŲrdinaten in terwijl Rick haast in dromenland leek? Vanaf dit moment gingen wij op de overlevingstand de race vervolgen. We besloten gewoon voor alle CP's en BP's te gaan. Tijd hadden we immers genoeg. We wilden gewoon de 16-uur volbrengen!

Na wat rust en flink wat repen naar binnen gewerkt te hebben maakten we ons gereed voor het volgende onderdeel. Ruim 20km oriŽntatierun door prachtige bossen en heidevelden. De CP's konden we allemaal zonder problemen vinden. Na 1,5 uur lopen begonnen mijn benen ook wel te protesteren. Ik loop ook niet elke week een rondje van 20km , laat staan na al 12uur bezig te zijn. Desondanks bleven we genieten van de omgeving. We konden nog grappen maken, zeer belangrijk in zo'n lange race. Na het rennen dienden wij nog 'even' 20km te fietsen om 3 CP's op te halen. Nu was het richting finish terrein fietsen!
Als laatste kregen we nog een oriŽntatieloop van 4km en 2 Special tasks. De oriŽntatieloop ging moeizaam, de benen wilden bijna niet meer. De special task was boogschieten, deze ging helaas mis. Hierdoor diende een extra CP gezocht te worden m.b.v. kompasschieten. Helaas niet gevonden? Als allerlaatste mochten wij nog in een flatgebouw van 20 hoog via de trappen naar de bovenste verdieping lopen! Hťťl erg leuk na 15uur sporten! NOT!

Maar dan, na 15,5 uur afzien. FINISH!!! We waren kapot, moe en versleten. Maar bovenal TROTS!!

Rick, bedankt voor de deelname, gezelligheid en het sportavontuur.

Nu een weekje herstellen. Aanstaande zondag naar de Bart Brentjes Challenge.

 

 


Meer nieuws

Triambla 2015
13-09-2015
AR Hardenberg
25-06-2015
Actie verlengd!
29-05-2015
Ssssstt...
07-03-2015
Dinxperloop
21-12-2014
Afscheid Mevlit
07-12-2014
Tri-Ambla 2014
15-09-2014
Dag 1 bouwen!
03-06-2014
Wesepe
07-04-2014
Klusdag!
08-03-2014
Oproep!
16-02-2014
Nieuwe website
07-02-2014
Tri-Ambla 2013
21-09-2013
PAR2013
03-06-2013