menu
04 juni 2012

Tweede op Politie Mini Adventure race

http://www.youtube.com/watch?v=FLBBKB-t0xE

Vrijdagavond vanaf de camping Eiland van Maurik samen met Marco de proloog gelopen. 600 meter sprint naar de fietsen, daarna fietsen naar wisselplaats. zwemmen, lopen, zwemmen en weer lopen en daarna een run-bike weer terug naar de start. Resultaat: ongeveer 28 minuten geloof ik met een derde plaats!á07.15 uur start Ó le Mans met alle koppels in canadese kano's op een rij. We hadden 1 fiets bij ons en de andere zouden we tijdens de race krijgen.
Na het startschot varen naar de plaats waar de kaarten en co÷rdinaten van de CP's lagen en vervolgens intekenen. Marco en ik kwamen als eerste aan de overkant en konden gaan intekenen. Dat was zeker wel prettig omdat er al snel een drukte vanjewelste ontstond voor de co÷rdinaten.

Het belangrijkste van allemaal, de startpositie, ging bij ons onmiddellijk de mist in. We zaten minstens een kilometer verder dan we dachten en zochten geheel op de verkeerde plaats naar de eerste CP. Duurde even voordat we dat door hadden en daarom verloren we aardig wat tijd, en dus ook direct onze koppositie.

Toen we eenmaal op dreef waren met het varen ging het goed. 1 CP werd tijdens het varen nog eens nader bekeken en dat was maar goed ook omdat deze verkeerd was ingetekend. We voeren als dollemannen en haalden het ene koppel na het andere in. 1X was er een CP flink ver van het water en werd door Marco met de fiets aangedaan. Een goede zet want veel koppels besloten daar naartoe te lopen wat veel tijd kostte.

Na een flink stuk varen waarbij de boot ook nog stukjes gesleept en getild moest worden kwamen we bij het eerste wisselplaats. Een run-bike naar de marinierskazerne in Doorn. Hier liepen we telkens op tegen een sterk loopkoppel die plaatselijk bekend was. Dit bleek voor hen een nadeel want juist toen zij afstand van ons namen liepen ze straal de verkeerde kant op!

Op de marinierskazerne werd na het nemen van de hindernisbaan de tijd stop gezet voor de touwbaan, een trappenklim met zware bal en een aantal keer kleiduifschieten met laserguns. Elk gemist schot leverde een minuut straf op. Onevenredig veel en we zouden 8 strafminuten hebben gehad als deze proef er niet uit zou zijn gehaald vanwege de vele storingen.

Hierna begon de tijd weer te lopen en mochten we een tweetal orientatielopen doen over de kazerne. Een vooraf bepaalde volgorde van CP's moest worden afgelegd waarbij je goed naar de locatie en omschrijving van de cp's moest kijken om de juiste te vinden. Marco deed het grootste deel van het loopwerk en ik het oriŰnteren. Dit ging goed en zelfs de teams Salomon kwamen weer in beeld.

Hierna kregen we nieuwe kaarten en kregen we mijn fiets erbij. Co÷rdinaten ingetekend en fietsen maar! Marco fietste verschrikkelijk hard, ik kon mooi stayeren en tegelijkertijd kaartlezen. Foutloos kwamen we aan bij de fotoroute wat een MTB-route bleek te zijn. ongeveer 6 kilometer waarbij ik behoorlijk aan de bak moest om Marco bij te houden. Duidelijk niet mijn sterkste punt, dat stijgen en dalen.

Aan het einde van de fotoroute stapten we na even te hebben georienteerd weer op de fiets en ik schakelde op om heuvelaf te gaan. Klats! fiets kapot! Na een korte inspectie bleek dat een schakel van de ketting geknapt was en de voor-derailleur had meegetrokken in de tandwielen?Die was niet meer te gebruiken en Marco besloot resoluut mij te duwen. Aan zijn rugzak hangen bleek een betere optie en zo heeft Marco ons toch nog zo'n 9 kilometer naar het einde van de fietsroute gebracht. Respect!

Bij een oude veerpont-oversteek was er een tijdstop en moesten we onder begeleiding van de reddingsmaatschappij en een politieboot de Nederrijn overzwemmen. Best gaaf om te doen, zwaarder dan je denkt! Na een paar minuten kwam Salomon II ons op de hielen en samen zwommen we het stuk en haalden hierna de steps en nieuwe co÷rdinaten op.

Marco en ik probeerden nog weg te steppen maar met een step kun je niet echt verschil maken. Onderweg was er wederom een tijdstop waar we echte kleiduiven mochten schieten! Salomon II schoot net iets beter en het was dus echt niet meer duidelijk hoe we in de race zouden zitten. Even later besloten we gezamelijk om dan ook maar samen te finishen. Enkele kilometers later was dan eindelijk de finish in zicht! Met 4 man op de rij klokten we samen uit na een race van ongeveer 8.40 uur.

Salomon I zat alweer lekker in het gras op ons te wachten. Het bleek dat zij al een poosje voor ons binnen waren en de overwinning op zak hadden. De grote vraag was wie 2 of 3 zou worden!
Nadat CP's werden gecontroleerd en de bonus- en strafpunten waren toegekend bleek dat Salomon II 6 seconden langer over de race had gedaan! Ongelooflijk!

Survivalteam.nl wordt eventjes tweede!!! Marco bedankt!

 

 


Meer nieuws

Triambla 2015
13-09-2015
AR Hardenberg
25-06-2015
Actie verlengd!
29-05-2015
Ssssstt...
07-03-2015
Dinxperloop
21-12-2014
Afscheid Mevlit
07-12-2014
Tri-Ambla 2014
15-09-2014
Dag 1 bouwen!
03-06-2014
Wesepe
07-04-2014
Klusdag!
08-03-2014
Oproep!
16-02-2014
Nieuwe website
07-02-2014
Tri-Ambla 2013
21-09-2013
PAR2013
03-06-2013