Survivalteam.nl heeft een vertrouwenspersoon (VCP). Sinds maart 2018 vult Frank van Aalst deze functie in:

 

"Voor mij is het belangrijk dat iedereen binnen onze club met veel plezier en passie met zijn of haar sport bezig kan zijn. Als vertrouwenspersoon ben ik aanspreekpunt voor leden, vrijwilligers en andere belang hebbende bij onregelmatigheden. Hierbij valt te denken aan pesterijen, discriminatie, ernstige beledigingen/bedreigingen, (seksuele) intimidatie, mishandeling en ander grensoverschrijdend gedrag. In een gesprek zal ik luisteren en zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Er wordt altijd vertrouwelijk met de verhalen en gegevens omgaan; er gebeurt niets dat de betrokkene niet weet."

 

Nieuwe leden worden door de trainers en Frank gewezen op de aanwezigheid van een vertrouwenspersoon. Op deze manier hopen we dat iedereen binnen de club weet wie de vertrouwenspersoon is en wanneer men bij hem terecht kan.

 

Naast vertrouwenspersoon is Frank werkzaam als docent aan de opleiding social work. Hier geeft hij ondermeer les over de het werken vanuit en met de thema’s; seksualiteit , agressie en geweld. Door deze ervaring heeft hij de nodige kennis en vaardigheden in huis om te helpen als er problemen zijn. Om de privacy te kunnen waarborgen maakt Frank geen onderdeel uit van het bestuur, en heeft hij als enige toegang tot het e-mailaccount waarop je heb kan bereiken.

 

Het mailadres van de vertrouwenspersoon is: vps@survivalteam.nl

 

Frank van Aalst