menu
09 december 2016

Sans Goldrush survivalrace

Sans Goldrush survivalrace

De Goldrush

 

Of ik mee ga doen. Ja uiteraard. Dat is makkelijk beslissen in juni als je je aanmeldt. Geen idee wat op je afkomt en wat je moet doen, maar toch gewoon aanmelden.

En dan 4 maanden later besef je opeens dat het nu wel heel dichtbij komt. Toch maar eens gaan kijken wat de bedoeling is en welk materiaal je nodig hebt. Dat is nogal een lijst. Maar dat is gewoon kopen of lenen. Maar hoe zit het dan met de routetechnieken hoe werkt dat eigenlijk? Hoe is de wedstrijd opgebouwd? Allemaal vragen die, gelukkig, door ervarenere adventure racers uit de club wel beantwoord werden en wat is Google toch handig op zo’n momenten.

Dus nadat we zo’n beetje alle mogelijke technieken hadden opgezocht en opgeschreven hebben we ze ook een beetje geoefend in de praktijk.

 

En toch moet je de laatste 2 weken voor de race nog vanalles. Een kaarthouder voor op de fiets en een A3 kaarthoes. Maar ook dat is er allemaal op tijd en heb je op de dag van de race geen excuus meer om niet te starten. Het feit dat het heel koud is telt niet als excuus wordt mij verteld.

 

8:30 uur. Melden voor je starthesje en identificering voor de cp’s. Dan de fietsen klaarzetten bij atletics. Nog een keer kijken of alle kleren in de juiste tas zitten. Een set voor na de proloog en 1 voor ergens onderweg.

 

9:30 uur. Korte briefing. Het wordt een triatloog en geen proloog. 3 Verschillende onderdelen. Run-kano-run, ballastloop met hindernissen en een MTB route. Bij ieder onderdeel zijn 2 cp’s te halen en je moest ze ook allemaal hebben.

Een paar aanwijzingen voor bij enkele etappes en dan is er nog een kwartier over om het routeboekje te bekijken en de eerste routes voor de triatloog in de kaarten in te tekenen.

 

10:00 uur. De Start. We zijn weg. Anderhalf rondje om de atletiekbaan met een paar keer over of onder een balk door. Daarna gelijk door met de triatloog. Er waren maar een bepaald aantal peddels en jerrycans voor de ballastloop, dus als je niet vooraan liep mocht je met MTb beginnen. Wij dus ;-).

 

Voor de MTB route kreeg je 2 coordinaten waar cp’s te vinden waren. Deze tekende je in op de kaart en dan maar fietsen. Op het punt waar je de cp’s verwacht is het altijd even zoeken. Sterker nog bij de eerst was er even de gedachte: HOE ZIET DAT KASTJE ER EIGENLIJK UIT?????? Maar gelukkig vonden we hem al gauw. Ook de tweede was goed te vinden. Terug bij atletics hadden we net de looproute overgenomen toen er een jerrycan terug kwam, dus konden we gelijk de ballastrun gaan doen. Op het eind nog even door een duiker en over een stukje hindernisbaan. Was heel goed te doen. Weer 2 cp’s in the pocket. Op naar de kano's. Een stukje rennen naar de Wilgenweard. In de kano en even de juiste kant op “schieten” met het kompas. En dan is het een kwestie van peddelen. En ook hier weer beide cp’s gevonden. Eenmaal terug op de atletiekbaan, snel droge kleren aan en starten met het routeboekje.

 

De eerste etappe was blinde oleaat en bolletje-pijltje route. Haha deze hadden we in Enschede al in de stad geoefend, dus we waren lekker weg. Cp’s werden gevonden en we kwamen op de dagcamping in Holten uit. Hier moesten we slimme keuzes maken. Er was een hindernis, boogschieten, step-run en trailrun. We kozen voor de step-run waarbij we 3 cp’s kregen, daarna hebben we de hindernis geprobeerd, maar de korte touwtje aan het begin waren gewoon niet ons ding die dag.

 

Na een blik op de klok besloten we om verder te gaan, zodat we de volgende deadline niet zouden missen.

 

De klokkenroute. Het uitteken viel me nog mee. We hebben de avond van te voren nog even instructie gekregen hoe het werkt, waar we nu heel blij mee waren. Snel op de fiets en trappen maar. Zorgen dat je weer warm wordt. Al gauw hadden we een twijfel, maar na even nog eens goed te kijken zagen we onze fout al en konden we snel verder.

 

De eerste cp was een gelukje met vinden, want anderen vonden hem voor ons toen we net aankwamen. De volgende zat achter een bank dus was makkelijk gevonden en de laatste hebben we laten schieten, omdat we een beetje in tijdnood kwamen.

 

Bij Baan in Rijssen hadden ze 2 hindernisbanen opgebouwd. 1 met swingover, bandensleep en swingover en een langere apenhang met lianen in het midden. Voor ons geen discussie of we deze hindernissen zouden gaan doen. We zijn niet voor niets bikkelientjes ;-).

 

Vervolgens mochten we een looproute overnemen op de kaart richting centrum Rijssen. Daar wachtte ons bij Sans een spaanse ruiter en een boomstammetje die we een stukje verderop moesten doorhakken. Daarmee mochten we weer teruglopen naar Baan. Onderweg nog even een cp’tje meegepakt. Weer terug bij de fiets gekeken hoe, wat, waar en besloten om rechtstreeks terug te fietsen naar de Wilgenweard. Daar wachtte nog een lange apenhang over het water op 1 van ons. Maaike heeft deze uitdaging op zich genomen en uitstekend uitgevoerd.

 

Het was een zware dag, mede door de kou, maar we hebben veel geleerd en bedanken de organisaties voor het opzetten van zo’n mooie en goed georganiseerde race.

 

Groetjes,

Laura.

 

 


Meer nieuws

Triambla 2015
13-09-2015
AR Hardenberg
25-06-2015
Actie verlengd!
29-05-2015
Ssssstt...
07-03-2015
Dinxperloop
21-12-2014
Afscheid Mevlit
07-12-2014
Tri-Ambla 2014
15-09-2014
Dag 1 bouwen!
03-06-2014
Wesepe
07-04-2014
Klusdag!
08-03-2014
Oproep!
16-02-2014
Nieuwe website
07-02-2014
Tri-Ambla 2013
21-09-2013
PAR2013
03-06-2013